Разрешиха на Google да използва нов вид радарни устройства в САЩ

Ще помагат на потребителите с проблеми в говора и мобилността

02.01.2019 | 15:56 Редактор: Тодор Петров
Разрешиха на Google да използва нов вид радарни устройства в САЩ

Интернет гигантът Google получи одобрение от американските регулатори за използване на радарно устройство за разпознаване на движение, известно като Project Soli, пише Investor.bg.

Федералната комисия по комуникациите (FCC) в САЩ заяви, че ще предостави на Google разрешение да ползва сензорите при по-високи честоти, отколкото понастоящем е позволено. FCC посочва, че сензорите могат да се ползват и на борда на самолети.

По думите на комисията решението ще служи в обществен интерес като предоставя иновативен контрол върху функциите на устройства, използвайки технология за разпознаване на жестове без докосване.

FCC твърди, че Soli сензорите засичат движение в 3D пространството, използвайки радар, за да позволят контрола на функции или опции, които помагат на потребителите с проблеми в говора и мобилността.

Google коментира, че виртуалните инструменти могат да направят по-прецизни движенията на човешката ръка, а сензорът може да бъде вграден в носими устройства, телефони, компютри и превозни средства.

След няколко разговора Google и Facebook заедно обявиха пред FCC през септември, че са стигнали до споразумение, че сензорите могат да оперират на по-високи честоти от сегашните, но на по-ниски от предварително обявените от Google.

Снимка: Pixabay