Турция иска да съживи туризма си

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че в момента всички препятствия пред чуждестранните туристи биват отстранявани

12.02.2017 | 16:22 Редактор: Ирина Георгиева
Турция иска да съживи туризма си

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че в момента всички препятствия пред чуждестранните туристи биват отстранявани, съобщи Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на Focus.

"За да може туристите от всички кътчета по света и в частност тези от Европа да могат по-лесно да идват в страната ни, ние увеличаваме броя на полетите, опростихме визовите процедури и работим над това, за да им предоставим възможности да пристигат с вътрешните си паспорти", заяви Чавушоглу пред TRT.

Преди дни и министърът на културата Наби Авджъ коментира пред TRT, че Турция е сигурна държава за туристите, а регистрираният през 2016 година спад на посещенията е само временно явление. Намаляването на туристите той отдава основно на влошените отношения между Русия и Турция, което е накарало руските туристи да търсят друга дестинация. 

По отношение на терористичните атаки обаче "Турция толкова е сигурна, колкото са Франция, Белгия и Германия", смята Авджъ.  

Чавушоглу коментира още, че Турция и курортът Анталия се рекламират по целия свят и добави, че се полагат всички усилия за развитието на турския туризъм и за повишаването на доходите за страната от този отрасъл.

Четете още икономически новини в Investor.bg