Infiniti изнася производство в Китай

Японците искат да избегнат високите мита, които оскъпяват колите им на местния пазар.

21.04.2012 | 11:47
Infiniti изнася производство в Китай

Nissan Motors ще произвежда два модела на Infiniti в Китай, пише BBC. По този начин ръководството иска да увеличи продажбите на марката на най-големия пазар за автомобили в света. През миналата година Infiniti е пласирала в Китай само 20 000 автомобила, заради наложените мита за внос на луксозни стоки, които оскъпяват прекалено колите от марката.

“Митата са твърде високи в Китай. Така че, ако Infiniti иска да бъде конкурентноспособна и да постигне по-голям продажбен обем, тя трябва да локализира производството си,” коментира Кърт Зангер от Deutsche Bank. Той предупреждава, че компанията трябва да подсигури високо качество на произвежданата в Китай продукция, заради очакваното от клиентите премиум усещане. “Най-големият риск е обемът на продажбите – ако не успееш да постигнеш целите си, няма да можеш да покриеш разходите си,” допълва още Зангер.

Новото предизвикателство е стъпка напред към плана на изпълнителния директор на Nissan Карлос Гон – Infiniti да произвежда по 500 000 луксозни автомобила годишно до 2016.