С какво Елин Пелин привлича инвеститорите?

Най-силният коз на града е добрата пътна инфраструктура

27.06.2019 | 23:23 Редактор: Зорница Костадинова
С какво Елин Пелин привлича инвеститорите?

Най-силният коз на град Елин Пелин за привличането на редица инвеститори от началото на века е добрата пътна инфраструктура. Близостта до София също е предимство, тя обаче носи и своите негативи. Това каза доц. д-р инж. Ивайло Симеонов - кмет на Елин Пелин, в в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според Симеонов инвеститорите все още гледат на Елин Пелин като на провинция и предлагат по-ниски работни заплати от тези в столицата, принуждавайки много хора да се насочват към нея.

"Бизнесът трябва да започне да преосмисля мястото на Елин Пелин и заплатите да кореспондират на тези в София", посочи той.

Симеонова коментира и по-значимите проекти в града, които в момента се изграждат или чиято реализация предстои, като определи за водещ сред тях завода за преработка на полиетиленови, пластмасови и други отпадъци за над 40 млн. лв.

Друга тема, на която той се спря, е обявената преди няколко дни от Bloomberg TV Bulgaria сделка за Голф и СПА комплексът "Света София" до Елин Пелин, в която чуждестранните инвеститори от "България дивелопмънт холдингс лимитед" продадоха недвижимия имот на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК