Mercedes съкращава 10 000 работници

Фирмата ще свие разходите си с 6 млрд. лева до 2021 година

19.04.2019 | 17:02 Редактор: Ралица Братанова
Mercedes съкращава 10 000 работници

Daimler очаква Mercedes да свие разходите си с 6 милиарда евро до 2021 година, а още 2 милиарда евро трябва да бъдат спестени от дивизията на компанията, която произвежда камиони.

Тези мерки ще бъдат съпроводени със закриването на около 10 000 работни места в Daimler, обяви германското бизнес списание Manager, което обаче не цитира източници от компанията.

От Daimler отказаха коментар пред агенция Reuters относно сумите, цитирани при намаляване на разходите, но на по-ранен етап от компанията бяха заявили, че не планират съкращаване на работни места поне до края на 2020 година, съобщава Automedia.

Според Manager намаляването на разходите и закриването на работни места е основна част от плана за действие на новия главен изпълнителен директор на Daimler Ола Калениус, който ще поеме поста през следващия месец.

През февруари от Daimler най-общо потвърдиха, че компанията ще търси намаляване на разходите, тъй като оперативната ѝ печалба за последното тримесечие на миналата година спадна с 22% - ефект от търговските войни, нарастващите разходи за развитието на електромобили и спада на продажбите.

Снимка: Pixabay

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК