Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Образованието е основен приоритет за нас, уверяват от ГЕРБ

Министерството повече няма да бъде възлагано на коалиционен партньор, обяви Милена Дамянова пред Bulgaria ON AIR

24.03.2017 | 19:48 Редактор: Тодор Петров
Образованието е основен приоритет за нас, уверяват от ГЕРБ

Образованието е основен стратегически приоритет за ГЕРБ. От партията са си поставили за цел и преодоляване на неграмотността във всичките й аспекти.

Това стана ясно от думите на Милена Дамянова от ГЕРБ в предаването "Денят ON AIR". Тя заяви, че партията е направила реалистична програма за образованието и гилдията на учителите е останала изключително доволна след проведените срещи. 

Гостът на Bulgaria ON AIR подчерта, че двойното увеличение на учителските заплати категорично е един от акцентите в програмата на ГЕРБ, а за целта ще бъдат заделяни около 350 млн. лева повече всяка година.

"На първо място инвестиция в учителите, за да имаме качествено образование", настоя Милена Дамянова и добави, че предвиждат спиране на социалните помощи на семейства, чиито деца не ходят на училище. 

"ГЕРБ не започва сега да говори за образование, правим го в последните 5-6 години. Върнахме образованието в политическия дневен ред. Законът дава само рамката. За да може той да заживее, са необходими нормативни актове, програми и учебници", обясни гостът на Кузман Илиев.

Според Дамянова от Реформаторския блок не са се справили със сектор образование. Министерството на образованието и науката повече няма да бъде възлагано на коалиционен партньор, увери тя.

От ГЕРБ предвиждат и категорична промяна в делегираните бюджети, като те няма да зависят от броя на учениците.

Предизборната кампания Милена Дамянова описа по следния начин:

От ГЕРБ през цялото време водихме позитивна кампания сред хората. На много популистки обещания и послания се наслушахме. Живеем във време на фалшиви новини и популизъм. Реалността е друга и хората искат да следваме техния дневен ред. Смятам, че печелим изборите.