България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Остана ли воля на движение "Воля" след предизборните критики?

"Само ние се борим срещу статуквото", каза Стефан Августинов пред Bulgaria ON AIR

24.03.2017 | 08:45 Редактор: Иван Берберов
Остана ли воля на движение

В студиото на "България сутрин" националният координатор на движение "Воля" Стефан Августинов коментира критиките и слуховете към партията му и какво следва за нея след изборите.

Попитан за казуса с неправомерното учредяване на партията на Марешки, гостът е категоричен, че "Воля" няма вина за погрешното си учредяване. Той каза, че предишната партия на Марешки, "Либерален алианс", е с изтекла давност и не е пререгистрирана на двете инстанции Софийски градски съд и Върховен административен съд.

"Това, че някой от административния орган не си е свършил работата, не е наш проблем. Трябвало е тази партия да бъде девалидизирана и заличена", обясни Августинов пред Bulgaria ON AIR.

Относно политическата среда, гостът заяви, че само неговата партия се опитва да промени нещо. Също така изрази силно съмнение за резултатите от предизборните социологически проучвания.

"Ние влязохме в територията на статуквото. Само ние се опитваме да го разбутваме. Резултата от проучванията, който се обявява на екран са неверни. Хората са уморени от политиците в статуквото", каза гостът. 

Августинов заяви, че движение "Воля" ще се сработи с всички, които искат промяна и са решени промените да се случват, а не само да се искат. 

"Възможно е да работим във всички посоки, стига това да доведе до резултат. Нещата са стигнали до там, че хората нито могат да правят бизнес, нито могат да живеят. Те оцеляват. Една от партиите, ГЕРБ или БСП, няма да бъде водеща част от бъдещия парламент. Движение "Воля" ще бъде", сподели той.

Вижте още във видеото: