Калин Сърменов ще развива сферата на културата чрез партия "Воля"

Актьорът разказа пред Bulgaria ON AIR как е преминала първата среща между него и Веселин Марешки

23.03.2017 | 20:19 Редактор: Жанета Нейкова
Калин Сърменов ще развива сферата на културата чрез партия

Актьорът Калин Сърменов вече е готов със стратегията за култура на гражданското движение на Веселин Марешки "Воля". В студиото на "Денят ON AIR" експертът в сферата разказа как е миналата първата среща между него и лидера на партията и обясни своите причини да вземе участие в нея. 

Сърменов твърди, че Марешки е първият човек от политическите среди, с когото разговаря. 

"Когато Марешки ми се обади за среща той ми каза: "Аз отдавна гледам какво правите, как се позиционирате в обществото. В партията сме се събрали, за да изграждаме една нова система, на която искаме вие да помогнете, ако нямате нищо против", разказа актьорът пред Bulgaria ON AIR за разговора си с лидера на "Воля".

Калин Сърменов е останал приятно изненадан, че Марешки му е отговорил, че не иска актьорът да "помага", а да "работят заедно" в политическата формация.  

"На мен ми хареса и другото, което бе поставено като основа в разговора и то е, че "Воля" иска да развива България, а не да я променя", допълни той.

Запитан, какви биха били неговите реакции, ако движението на Веселин Марешки спечели изборите и влезе в коалиция с "БСП-за България", актьорът бе категоричен:

"Аз не бих участвал в такова нещо като експерт. Ако се случи, ще съжалявам за усилията, които съм вложил!"

Калин Сърменов посочи, че това, което иска да промени в културата е хората, които се занимават с тази професия да започнат да се оглеждат в огледалото. 

"Ние, работещите в тази сфера, през годините се научихме да бъдем недоволни и да извършваме неща, за които смятаме, че някой трябва да ни погали по главата!" - заключи актьорът.