Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

На насилието не бива да се отговаря с насилие, отбеляза патриот

Проблемът е в неумелата ни социална политика, смята Росен Живков

11.10.2018 | 20:34 Редактор: Василена Василева
На насилието не бива да се отговаря с насилие, отбеляза патриот

До дни задържаният по подозрение в убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров се очаква да бъде екстрадиран в България. Това става възможно, след като мъжът се е съгласил пред германските власти максимално бързо да бъде върнат у нас.

Междувременно в ромската махала в Русе се породи ново напрежение. Група мотористи нахлуха в района. Целта им е била да открият близки и роднини на обвинения за убийството на журналистката.

"На насилието не бива да се отговаря с насилие, тъй като това няма да разреши проблема, а само ще доведе до нови инциденти с трагичен край", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" Росен Живков.

Той бе категоричен, че обществото ни вече е разединено и все по-често ставаме свидетели на различни прояви на насилие и безнаказаност, за които трябва да бъдат взети незабавни мерки.

"Всичко това се поражда от неумелата социална политика. Дават се безвъзмездно средства на определени групи, които остават доволни до някаква степен, част от обществото обаче се маргинализира", отбеляза още народният представител.

Полицията в Германия задържа 21-годишния убиец на Виктория във вторник вечерта в дома на майка му, осем часа след постъпило искане от българските власти.

А в ромската махала в Русе негови роднини твърдят, че не бил извършил престъплението сам. Заради създалото се напрежение лелята и жената на задържания Северин още снощи са напуснали квартала и са заминали на друго място. 

Местните хора се надяват това да успокои страстите и да могат вече да спят спокойно. Някои от експертите пък са на мнение, че полицията не е реагирала адекватно на ситуацията.

Вижте видеото с целия разговор!