Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Оставките не решават проблемите в държавата, категорични са експерти

Трима министри напускат кабинета заради случилото се край Своге

31.08.2018 | 20:07 Редактор: Василена Василева
Оставките не решават проблемите в държавата, категорични са експерти

Трима министри подадоха оставките си заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души. С постовете си се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.

И тримата още след катастрофата, по време на свиканото спешно заседание от Борисов в Министерския съвет, заявиха, че са готови да понесат политическа отговорност. А в сряда, на последното редовно заседание на кабинета, премиерът заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден.

"Оставките няма да решат проблемите в държавата. Това, че постовете им ще бъдат заменени от други личности няма да промени нуждата от промяна в системата", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политическият психолог проф. Антоанета Христова.

По думите ѝ фразата, че "промяната няма да реши проблемите ни", живее в съзнанието на повечето хора в България. 

"Оставки се очакваха още с началото на новия политически сезон. А някои от вече подадените доста закъсняха. Ивайло Московски заради множеството проблеми в сферата на транспорта. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев пък трябваше да стори това още, когато избухна скандалът с непроверените пътници на Летище София", отсече пред Bulgaria ON AIR политологът доц. Иво Инджов.

И допълни, че страната ни се намирала на ръба на политическа криза, която още утре би могла да избухне с всичка сила.

През седмицата в дните след катастрофата, министрите в оставка са предавали материали и информация на следствието.

На извънреден брифинг по-рано Валентин Радев и Николай Нанков обявиха, че си тръгват без персонална вина за трагедията, но министерствата, които са ръководили явно не са свършили добре работата си и координацията между ведомствата не е била на ниво.

Вижте повече във видеото!


1
0 rate up comment rate down comment 0
Веси Николова
преди 5 години
Не знам от къде я изровихте тази зъбеща се психоложка, явно с тежко професионално изкривяване, но е пълна трагедия. Не ви завиждам като водеща, да я траете да си "довършва" мисълта. Сигнализирай за неуместен коментар