Трима министри напускат кабинета заради случилото се край Своге

С постовете си се разделят Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев

31.08.2018 | 13:03 Редактор: Ивайло Николов
Трима министри напускат кабинета заради случилото се край Своге

Трима министри подадат оставките си заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души. С постовете си се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.

И тримата още в неделя сутринта след катастрофата са заявили, че са готови да понесат политическа отговорност. Това е станало на свиканото спешно заседание от Борисов в Министерския съвет.

В сряда, на последното редовно заседание на кабинета, премиерът заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден.

Днес в сградата на Министерския съвет Нанков и Радев обявиха, че си тръгват и поемат политическата отговорност за случилото се.

На извънреден брифинг Радев уточни, че за петте дни след трагедията са предали всичката информация на следствието. а въпрос какви грешки са допуснати при ремонта край Своге, той отговори, че от МВР са подадени общо седем сигнала за лошото състояние на пътя, а не четири, както първоначално се твърдеше.

През седмицата в дните след катастрофата, министрите в оставка са предавали материали и информация на следствието. На брифинга не присъства транспортният министър Ивайло Московски, тъй като днес е в болничен, но и той е депозирал оставката си.

Валентин Радев и Николай Нанков обявиха, че си тръгват без персонална вина, но министерствата, които са ръководили явно не са свършили добре работата си и координацията между ведомствата не е била на ниво.