Три оставки в правителството заради трагедията в Своге

От Министерския съвет потвърдиха, че премиерът е поискал трима министри да се разделят с постовете си

31.08.2018 | 11:17 Редактор: Ивайло Николов
Три оставки в правителството заради трагедията в Своге

Трима министри да си подадат оставките заради катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души, е поискал премиерът Бойко Борисов тази сутрин, потвърдиха от МС.

С постовете си ще се разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков, пише DNES.BG.

Това е станало на свиканото спешно заседание от Борисов в Министерския съвет.

В сряда, на последното редовно заседание на кабинета, премиерът заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден.

"Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност", увери Борисов.

Тогава той призова опозицията да изчака няколко дни, докато станат готови експертизите и текат проверките на прокуратура и следствие. Ден по-рано социалистите поискаха оставката на цялото правителство след изнесените данни за нарушения при строителството на пътя.

"Мога да ги уверя, че както винаги никого не сме пожалили. До там, докъдето е вината, до там ще се носи и отговорността", подчерта министър-председателят.