Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

2017 г. бе ялова за България, категоричен е Румен Петков

Не мисля, че този формат на управление може да даде плюсове за страната, каза още бившият министър на вътрешните работи

28.12.2017 | 20:18 Редактор: Велислав Филипов
2017 г. бе ялова за България, категоричен е Румен Петков

Фактът, че държавата не взима мерки за промяната на манталитета на гражданите е много показателен за управлението в момента. Тази година е ялова за България - няма развитие и на обществото. Така бившият министър на вътрешните работи и бивш зам.-председател на АБВ Румен Петков коментира управлението на държавата през изминалата 2017 г. в "Денят ON AIR".

Според него сме свидетели на едно бездействие от страна на управляващите по отношение на много неща, едно от които е жертвите на пътя и тежките инциденти, случили се през изминалата година.

"Това бе годината на доказаните двойни стандарти. ГЕРБ гонят едни депутати, но други не се пипат. Езикът на омразата също стана доминиращ в държавата и в Народното събрание", отбеляза още Петков.

По думите му освен за Банско, държавата няма изградена ясна и точна политика по отношение на Боровец и Пампорово, а бездействието там също е очевидно.

"Не мисля, че този формат на управление може да даде плюсове за страната. Виждам един хаос в много от ведомствата. Последният нормативен акт за борба с корупцията е страшен за гражданите. Създава се поредната служба, която да ползва собствена техника и собствени средства, с които да подслушва определени хора", уточни бившият министър на МВР пред Bulgaria ON AIR.

Румен Петков е категоричен, че този новосъздаващ се орган ще се ползва, само за да се "смачкват" неудобни журналисти и политици, а очевидният инициатор това да се случва е именно Бойко Борисов.

Бившия зам.-председател на АБВ заяви, че за 2018 г. националният интерес трябва да цел номер едно пред управлението на страната.