Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Отпадането на мораториума върху лекарствата - победа за болните. А за БСП?

Ние сме единствената опозиция в парламента, убеден е депутатът от "БСП за България" Тодор Байчев

20.12.2017 | 20:00 Редактор: Тодор Петров
Отпадането на мораториума върху лекарствата - победа за болните. А за БСП?

Депутатите приеха отпадането на спорния мораториум върху иновативните лекарства, а депутатът от "БСП за България" Тодор Байчев посочи пред Bulgaria ON AIR, че победата е за болните българи. 

"Наясно сме, че няма как да извлечем политически дивиденти, не това е била целта. Беше важно да не се отнема последната надежда на болните хора. Чест прави на госпожа Нинова, че успя да убеди Борисов да разговаря с групата и да променят своето решение. Не се вслушаха в нашите думи, действаха прибързано", обясни гостът в "Денят ON AIR".

Според социалиста това показва, че БСП и българският народ са в синхрон с правилното мислене.

"Хората виждат кои дават правилните идеи и предлагат правилните решения", отбеляза Байчев и прогнозира, че това ще си проличи още на следващите избори.

Народният представител е на мнение, че БСП е единствената опозиция в парламента. Той бе категоричен, че ДПС и "Воля" подкрепят правителството в различни ситуации. 

"В БСП има хора, които мислят различно, това обаче не ни прави разделени или опозиционери", подчерта гостът в студиото на Кузман Илиев.

Тодор Байчев направи ретроспекция на годината на БСП и отчете, че социалистите са я започнали добре с победа на президентските избори, но не са успели да използват набраната инерция.

Отстраняването на бившия председател на Народното събрание Димитър Главчев той определи като победа на демокрацията. По думите му това е урок, че най-добрият начин на управление е консенсусът, а не демонстрацията на сила.

Запитан за новия антикорупционен закон, изготвен и приет от управляващите, Байчев коментира:

Създадохме Франкенщайн, който ще се обърне срещу своите създатели. Публиката ще се радва, че под ножа ще паднат политици и бивши държавни служители. Но когато започнат да бъдат засягани журналисти и лекари, няма да бъде толкова весело.