Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Воля" пита: Модел или изключение са роднинските назначения

Познаваме проблемите на обикновените хора, а не на братовчеди и кумове в кръга на управляващите, каза депутатът Кристина Таскова в Денят ON AIR

11.10.2017 | 20:18 Редактор: Тодор Петров

"Воля" е единствената партия, която има дългосрочна визия за държавата, явно познава проблемите на обикновените хора, а не на братовчеди и кумове в кръга на управляващите, настоя пред Bulgaria ON AIR народният представител от партията на Веселин Марешки - Кристина Таскова.

Тя посочи, че лидерът на "Воля" няма нито едно назначение в държавната система към този момент и не може да бъде атакуван по тази точка.

"Не стана ясно роднините на високи постове дали са злоупотребявали с държавни и европейски пари", подчерта гостът в предаването "Денят ON AIR". Таскова отбеляза, че е поискала обяснения от председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и се е обърнала към него с въпроса: Това модел ГЕРБ ли е или това е личността?

"Искаме 300 лева пенсия, полицай във всяко населено място, осигуряване на кадрови ресурс в здравната система и децата ни да не се избиват в училищата", каза още гостът в студиото на Владимир Сиркаров. 

От "Воля" днес гласуваха срещу оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. Таскова обоснова решението на парламентарната си група с думите: За нас това не е Тодоров, това е модел. За нас няма по-лош от всички. Искаме отговорност да носят началниците на тези партии!

Тя е на мнение, че антикорупционните звена до момента не са си вършили работата, а сега ще бъдат обединени, за да не си я вършат отново. 

"Всички казват, че има корупция, но никой не е участник в тази корупция. Искаме работещ антикорупционен закон без вратички", посочи депутатът от "Воля".