Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Антон Тодоров - стратегическа фигура или грешка в кадровата политика на ГЕРБ?

Коментар на политолозите Румяна Коларова и Петър Чолаков

06.10.2017 | 20:45 Редактор: Мария Аладжова
Антон Тодоров - стратегическа фигура или грешка в кадровата политика на ГЕРБ?

Добавянето на Антон Тодоров в редиците на ГЕРБ е било продиктувано от характеристиката му да не се притеснява остро, непремерено, дори против всякакви правила да атакува политическите си противници.

Това коментира в "Денят ON AIR" политологът Румяна Коларова, която сподели, че преди години депутатът е бил неин студент и още тогава показвал същия характер, на който сме свидетели и днес. (от минута 18:06 във видеото)

"Това не е първият политически опит на Тодоров с такъв голям диапазон на промяна", добави Коларова в контекста на обстоятелството, че преди народният представител беше яростен противник на партията, която представлява днес. 

А според политолога Петър Чолаков Тодоров може да се счита за "грешка в кадровата политика" на кабинета "Борисов". 

Експертите в студиото на Bulgaria ON AIR коментираха и станалия вече известен като "Кумгейт" скандал с друг народен представител от ГЕРБ - Делян Добрев, и обвиненията за роднински назначения в общината в Хасково, които прозвучаха от левицата.

"Напълно съм убедена, че нито Елена Йончева, нито пък в другите общини и областни градове ще се коментира онази тежка зависимост, която продължава от десетилетия и не опира до такива дребни поръчки... Която е много по-фундаментална", заяви Коларова.

"Делян Добрев определено спечели. Това беше един вот на доверие спрямо него, но политическа партия ГЕРБ загуби това гласуване. Има смисъл да се проявява такава умилителна, трогателна солидарност, каквато беше демонстрирана от структурите на ГЕРБ спрямо един техен кадър и цялата тази патетика, която слушахме в пленарна зала", посочи от своя страна Чолаков. 

Той обаче подчерта, че принципната позиция в политиката е, когато името ти е опетнено, независимо, че няма влязла в сила присъда, е да се оттеглиш. 

Коларова не се съгласи с твърдението на колегата си, като добави, че ако Добрев беше напуснал партията, следващият под прицел е щял да бъде Томислав Дончев. 

Чуйте във видеото пълния разговор.