Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Стоян Михалев: Комисията по досиетата трябва да продължи дейността си!

Музикантът и член на ДСБ съзря синхрон между БСП и ГЕРБ

05.10.2017 | 20:42 Редактор: Мария Аладжова
Стоян Михалев: Комисията по досиетата трябва да продължи дейността си!

Има ли синхрон между БСП и ГЕРБ? Такава теза изрази в "Денят ON AIR" музикантът и член на Демократи за силна България Стоян Михалев.

Той съзря единодействие между управляващи и опозиция, което си проличало в развръзката с Комисията по досиетата, след като парламентът прекрати процедурата за избор на новия ѝ състав.

"Примерът, който мога да дам, е синхронизираният опит за унищожаване на Kомисията по досиетата - едните чрез законодателство, което директно да затвори, другите с една абсолютно неприемлива кандидатура (на Антон Тодоров - бел. ред.)", посочи Михалев. 

Той бе категоричен - парламентарната комисия трябва да продължи дейността си:

"Защото показва зависимостите на публичните ни личности, които са ангажирани с управлението на държавата и не само, които са свързани с ключови позиции в медиите, в страшно много области, които определят облика, смисъла и съдържанието на нашето общо съществуване в нашата държава.

Ако ние не знаем за тези зависимости, ние няма да знаем какви хора седят на тези позиции. Това беше основната цел на тази комисия. Тя трябва да продължи дейността си задължително", коментира събеседникът в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му за назначенията по роднинска връзка пък се знаело от години. Миналата година, по време на пресконференция, от ДСБ разказали за подобни случаи в общината в Пловдив, реакция обаче нямало.

Очаквайте видео.