Поискаха оставката на хасковския кмет, скандалът се пренесе в НС

Делян Добрев отхвърли обвиненията на БСП в кадруване

29.09.2017 | 13:15 Редактор: Тодор Петров
Поискаха оставката на хасковския кмет, скандалът се пренесе в НС

Кметът на Хасково Добри Беливанов незабавно да подаде оставка. Това призоваха на днешното заседание на местния общински съвет от опозицията "Коалиция за Хасково". 

От групата на бившия кмет Георги Иванов поискаха още местният парламент да се разпусне. Становището на коалицията беше изчетено от общинския съветник Георги Пеев. 

В позицията си те определиха управлението на Беливанов като провал. Посочено бе, че почти няма докладни без грешки, взимат се и незаконосъобразни решения. 

Междувременно кметът Добри Беливанов не присъства на сесията, а местните парламентаристи в Хасково избраха градоначалник за ден. Постът беше поверен на заместник-кмета Милена Трендафилова. 

Скандалът в Хасково се пренесе и в Народното събрание, а от БСП обвиниха Делян Добрев от ГЕРБ в кадруване в Община Хасково. Той отрече тези твърдения и посочи, че срещу него се води кампания, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Иванов.

Днешното пленарно заседание на депутатите продължи малко повече от 15 минути, като без дебати те изчерпаха последните две точки от седмичнатра си програма. 
Съюзът на репресираните в България подкрепи Антон Тодоров от ГЕРБ за председател на Комисията по досиетата.