България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ГЕРБ свали доверието си от кмета на Хасково Добри Беливанов

В декларация до медиите той прехвърля вината за проблемите в града на заместниците си, а Делян Добрев твърди, че истината е друга

27.09.2017 | 09:41 Редактор: Жанета Нейкова
ГЕРБ свали доверието си от кмета на Хасково Добри Беливанов

Политическа партия ГЕРБ свали доверието си от кмета на Хасково Добри Беливанов. Партията на Бойко Борисов обяви управлението на кмета за провалено, той пък прехвърли вината за нерешените проблеми на града на заместниците си.

От администрацията в Хасково запазиха мълчание по въпроса, а самият кмет е извън България, за да коментира темата, но в понеделник изпрати писмо до медиите, в което твърди, че каквото е зависило от общината, е направено.

Пред Bulgaria ON AIR народният представител и областен координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев заяви, че в декларацията си по случая партията систематизира свършеното от нея за последните 2 години в общината.

"Разочаровани сме от писмото на Добри Беливанов, в която той си преписва заслугите, а проблемите прехвърля на общинските съветници и зам. - кметовете, докато истината е обратното", обясни Добрев.

От кулоарите на парламента темата коментира и депутатът от "БСП-за България" в Хасковския регион Елена Йончева.

По думите й общината е подчинена на приятелския и роднинския кръг на Делян Добрев.

"През 2015 г., когато Добри Беливанов печели изборите, той назначава на ключови позиции съученици, кум, зет, кума на г-н Добрев", твърди Йончева.

Като притеснително тя посочи как зетът е акционер на 40 фирми, които в последните години са печелили обществени поръчки за над 100 млн. лева в сферата на строителството и ремонти на пътища и др.

"Не е наказуемо да се назначават хора от приятелския и роднинския кръг, но дали е морално г-н Добрев да настоява пред кмета да постави тези хора. А какво мисли ГЕРБ по въпроса?" Попита Елена Йончева.