fallback

Младите хора прахосват 4 години в неадекватно образование, твърди експерт

Виргиния Накова заяви, че заплащането у нас е ниско, защото работодателите инвестират първо в професионалните качества на своите служители

04.09.2017 | 20:53 Автор: Жанета Нейкова

Младите хора в България губят 4 години от своето време за неадекватно образование. Това е социален проблем, защото обществото нехае, а именно то плаща със своите данъци за това обучение. Това констатира в "Денят ON AIR" маркетинг консултантът, основател на Marketup и Training Academy Виргиния Накова.

По думите й това е една от причините младите хора да бягат в чужбина, защото се чувстват некомпетентни, а тук - в България - заплащането да е ниско, защото работодателите трябва да инвестират първо в професионални качества на своите служители, а след това в т. нар. "мерки и бизнес умения".

Накова обясни за Bulgaria ON AIR, че Training Acdemy подготвя  обучение за изграждане на предприемачески дух, което ще се осъществи онлайн и безплатно. 

"Работното заглавие е "Бизнес академия за млади таланти" и е насочена към хора между 22 и 29 години", информира гостът на телевизията като отсече, че този тип практики са нещо, от което младите българи отчаяно се нуждаят. 

Запитана защо България се обезлюди и сънародниците ни избраха другите страни, Виргиния Накова посочи, че в началото на 90-те миграцията е била по икономически причини, а днес - по социални.

Като описание на ситуацията сега, тя използва думи като "паника, страх, напрежение" и, че навън се предлагат по-добри възможности,  за което не можем да виним хората, направили този избор. 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback