Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Фитнес инструктор: За да сме във форма за лятото - повече движение и много вода

Лазар Радков посъветва пред Bulgaria ON AIR хората да не прибягват до драстични мерки в борбата с излишните килограми

31.05.2017 | 21:10 Редактор: Василена Василева
Фитнес инструктор: За да сме във форма за лятото - повече движение и много вода

Повече движение, пресни плодове и зеленчуци и много вода са необходими, за да влезем във форма. Това посъветва фитнес инструкторът Лазар Радков зрителите на "Денят ОN AIR".

"С повишаване на температурите все повече хора решават да прибегнат до драстични мерки, за да изглеждат добре за предстоящия летен сезон. Бързите резултати обаче не са най-доброто решение, когато сме решили да сваляме излишните килограми, непосредствено преди плажа", коментира фитнес инструкторът пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни още, че не е добре да се гладува, защото въпреки бързите резултати и намалената обиколка на талията, винаги след това се наблюдава йо-йо ефектът и не само, че връщаме първоначалното си тегло, но и стресираме организма си.

В студиото на Кузман Илиев Лазар Радков обясни, че е изключително важно да пием много вода, тъй като мозъкът може да сбърка дехидратацията с глад. А пък, когато сме "достатъчно хидратирани и главите ни работят много по-добре", сподели още той фитнес инструкторът и призова хората да се грижат повече за здравословното си състояние в дългосрочен план.

"Сега е много подходящ момент всички да започнат да се хранят разумно, ежедневно да правят нещо, защото най-важно е здравето.  Дори стартираме общонационална кампания, носеща името "Помогни ми да мотивирам 1 млн. българи да тренират 30 дни всеки ден", обяви Радков.

И допълни как идеята е кампанията да започне в рамките на следващия месец и по този начин да се подкрепят онези, които са се сетили в последния момент да влязат във форма за лятото.

Очаквайте видео с целия разговор!