Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Николина Ангелкова за политическата отговорност и морала в рисково за България време

Пред Bulgaria ON AIR министърът на туризма заяви, че ще се съсредоточи върху предстоящия летен сезон

04.05.2017 | 20:30 Редактор: Василена Василева
Николина Ангелкова за политическата отговорност и морала в рисково за България време

Основната цел, която ГЕРБ и Обединените патриоти сме си поставили е да работим в синхрон в името на сигурността на България, и в името на това да изпълним всички поети ангажименти към българските граждани. Ще работим така, че всичко, което сме начертали в нашата програма за управление в рамките на един пълен четири годишен мандат да бъде изпълнено. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" министърът на туризма Николина Ангелкова.

По отношение на сектор туризъм, за който Ангелкова конкретно ще отговаря, тя коментира, че ще направи задължително проверка на фактическото състояние, за да бъде наясно с предприетите действия от служебното правителство през изминалите три месеца.

Като основен фокус и приоритет в своята работа Ангелкова посочи обезпечаването на предстоящия летен сезон.

"Предстои да направим среща с бранша, за да обсъдим промените, които предстоят в закона за туризма, така че този закон да бъде работещ. Приоритетите ни са свързани със статута на националните курорти, както и туристическите атракции, които са държавна собственост да бъдат стопанисвани и управлявани в полза на българския туризъм", допълни още тя.


Тя уточни, че ще съсредоточи работата си върху предстоящия летен сезон. "Очакваме около 15% ръст през 2017 година в следствие от предприетите действия изминалата година. Има увеличение и в броя на заявените чартътни полети за летищата Варна и Бургас. Ще продължим съвместната си работа с големите туроператори", допълни още министърът.

Пред Bulgaria ON AIR, Николина Ангелкова коментира също, че инфраструктурата продължава да бъде приоритет в работата на кабинета "Борисов 3", а едни от основните проекти, по които ще стартитат дейност са обновяването и ремонта на пътя Бургас-Слънчев бряг, автомагистрала "Хемус", пътя София-Самоков-Дупница и други.

Вижте видеото с целия разговор!