Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Таско Ерменков: Управляващата коалиция подмени предизборните си обещания!

БСП влиза в новия парламент, водена от принципи, коментира народният представител от левицата

04.05.2017 | 20:08 Редактор: Мария Аладжова
Таско Ерменков: Управляващата коалиция подмени предизборните си обещания!

"Влязохме не остро, а принципно в битката днес", заяви в "Денят ON AIR" Таско Ерменков от БСП в коментар за днешното встъпване на кабинета "Борисов 3" на власт и дебатите в пленарната зала.

"Първият проблем е в това, че ние сме (БСП и ГЕРБ - бел. ред.) в диаметрално противоположни виждания за настоящето и за бъдещето на България и няма как да ги подкрепим в техните виждания за това бъдеще и за това настояще", категоричен е Ерменков.

По думите му управляващата коалиция е подменила предизборните си обещания с неосъщественото намерение от страна на Обединените патриоти да вдигнат минималните пенсии на 300 лева, както и обещанията за минимална работна заплата от 800 лева.

"Числата са важни, защото са тези, които определят интереса на хората към дадена политика - колко доходи ще има, кога ще ги има, дали наистина ще бъдат назначени 1000 полицаи, за да има сигурност в селата или 6000 военни, за да можем да си опазим границата", продължи Ерменков, като добави, че обещаното разглеждане на точките от референдума засега също не се е случило.

"Ние не можем да се съгласим с подмяната на доверието на хората и поради тази причина нито влизахме в коалиция, нито имахме намерения да поемаме някакви властови позиции в тази конфигурация на НС", поясни гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

От БСП направиха прогноза, че кабинетът "Борисов 3" няма да изкара пълния си мандат.