Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Корнелия Нинова е търсила причина да се отърве от Гергов, заяви Михаил Миков

"Хората, които участваха в "прочистването" на БСП сега плачат", каза политикът пред Bulgaria ON AIR

03.05.2017 | 20:04 Редактор: Жанета Нейкова
Корнелия Нинова е търсила причина да се отърве от Гергов, заяви Михаил Миков

Бившият лидер на БСП Михаил Миков заяви, че публичното отцепване на Георги Гергов от партията е ритуален, а не морален акт. "Това е причина Нинова да се отърве от него. Ако не беше скандалът, тя щеше да намери друг повод", посочи политикът в студиото на "Денят ON AIR".

По думите на Миков в момента се разчистват вътрешни сметки в тясното ръководство на БСП, заложени още от конгреса на партията през февруари.

"Обещанията влязоха в основата на смяната на ръководството на левицата. Хората, които участваха в процеса на "прочистване" на БСП сега плачат. След 10-15 дни ще плачат и други, заради промените, които са предвидени за т.нар. разделяне на властта в социалистическата партия", поясни той.

Пред Bulgaria ON AIR Михаил Миков каза, че разкъсването на връзката между партийното ръководство и парламентарната група оставя властта в ръцете само на председателя на партията.

"Винаги, когато е имало прекалена концентрация на властта на един човек, резултатите са били негативни", категоричен бе той.

И попита: Какво значение има твоята роля в партията, след като тя не може да влияе на общественополитческите процеси в страната?