Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"БСП за България" ще настояват депутатските заплати да не се повишават

Депутатът Филип Попов заяви в студиото на Bulgaria ON AIR, че БСП търси общ език с ГЕРБ

19.04.2017 | 20:52 Редактор: Василена Василева

Демографската криза в страната ни заема катастрофални размери. Само за една година България е намаляла с 52 хил. души, заяви в студиото на Денят ON AIR Филип Попов от "БСП за България".

Категоричен бе, че като опозиция ще направят всичко възможно ангажиментите, които "БСП за България" пое по време на кампанията на парламентарните избори,  да намерят място в пленарната зала, а след това и в качеството си на приети закони.

"Един милион души, които гласуваха за нас, ни се довериха и заради тях няма да се откажем", коментира Попов.

По думите му в тези бедни времена заплатите на депутатите не бива да се повишават.

"Не е справедливо и не е съизмеримо спрямо ниските доходи на българските граждани", поясни той.

За пример посочи Северозападна България, където, по думите му, се намира най-бедната част от населението на страната. Той допълни, че дисбаланса между този регион и останалата част от България е огромен и трябва да бъдат предприети спешни мерки за справяне със ситуацията.

Също така Филип Попов подчерта, че БСП непременно ще се опита да намери общ език с ГЕРБ относно важните въпроси, които засягат външната политика на България.

"Ние сме пълноправен член и на НАТО, и на Европейския съюз и като такива трябва да отстояваме националните си интереси, те са водещи и стоят преди всичко. В моменти като този, граница се пази със сила".