Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Как да противодействаме на преяждането по празниците?

Изготвянето на предварителен план премахва непредвидените харчове, посъветваха фитнес консултантите Никола Томов и Станислав Чакъров пред Bulgaria ON AIR

17.04.2017 | 20:18 Редактор: Иван Берберов
Как да противодействаме на преяждането по празниците?

Ако знаем, че ще прекалим с храна, трябва няколко дни по-рано, или няколко дни след това да не ядем. По този начин даваме "аванс" на организма си, посъветваха фитнес консултантите Никола Томов и Станислав Чакъров в студиото на "Денят ON AIR".

Според тях много важна част за постигането на каквито и да е резултати, свързани с поддържане и развиване на тялото, е изготвянето на предварителен план.

"Изготвянето на хранителен режим или предварителен план премахва непредвидените харчове. Когато влизаме в магазина с предварително изготвен план какво ще си купим, ще можем далеч по-лесно да следим бюджета си. Ако не си купиш нищо сладко, няма как да го изядеш после", посочи Чакъров пред Bulgaria ON AIR.

А неговият колега допълни, че човек може много по-лесно и осезаемо да постигне желаните резултати, ако е наясно какво трябва да се направи.

"Когато човек иска да постигне нещо, той трябва да се придвижи от точка А до точка Б. С отслабването или постигането на желаното тяло е същото", обясни Томов и поясни, че съветите за гладуване са крайно не ефективни.

"Гладът е най-големият враг на всяка една диета! Ако се чувства гладен един човек, то той ще поддаде все някога", категоричен бе той.

Все повече хора се интересуват каква храна приемат и са загрижени за тялото си, посочиха гостите. 

"Младите хора, по-специално, следят повече храната, която приемат и начина си на живот от гледна точка на спортуване. Срещаме все повече информирани хора или такива, които са изискват доказателства за чутото", единодушни бяха те.

И посъветваха, че ако решим сами да се образоваме, трябва да търсим авторитетни източници и винаги да проверяваме за автентичността на цитираните материали.

Вижте още!