Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Свободата на словото е право, което трябва да се отстоява всеки ден

Това подчерта пред Bulgaria ON AIR журналистът и писател Михаил Вешим

14.04.2017 | 20:45 Редактор: Тодор Петров
Свободата на словото е право, което трябва да се отстоява всеки ден

Свобода. Това е хранителната среда на човека на изкуството, на писателя. За хората, които се опитваме да се занимаме с духовност свободата е най-важното.

Това каза в предаването "Денят ON AIR" журналистът и писател Михаил Вешим, отговаряйки на въпрос какво ни даде демокрацията

"Най-важното нещо е свободата на словото. Това право трябва да се отстоява всеки ден", категоричен бе гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според хумориста различните българи се смеят на различни неща и това зависи от културния пласт. Има хора, които се смеят на най-елементарните смешки и такива, които се смеят на представленията на Сатиричния театър, посочи той. 

Запитан за политическата обставновка в страната и бъдещета управленска коалиция ГЕРБ-Обединени патриоти, гостът на Владимир Сиркаров коментира:

"От тази коалиция на някакви хора, които преди говореха едно, а сега ще правят друго има широк мегдан за хумористите. Понякога си мечтая да съм швейцарски хуморист и да не се занимавам с политика."

Михаил Вешим каза още, че на Разпети петък все пак има надежда, че следва Възкресението. 

"Защо говорим, че ни липсва вярата? Причината са точно тези 45 години, през които бе направено всичко, за да бъде изкоренена вярата", отбеляза той, визирайки комунистическия режим у нас.