Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Десните признаха - загубили изборите, защото се разделили

Политика се прави в парламента, представянето ни е провал, отчете Румен Христов от СДС пред Bulgaria ON AIR

10.04.2017 | 19:55 Редактор: Тодор Петров
Десните признаха - загубили изборите, защото се разделили

Личното его и ненамиране на общ език между лидерите ни пратиха разделени на изборите. Оставихме непредставени повече от 300 000 души. За мен това е провал, а не лош резултат.

Това заяви зам.-председателят на СДС в оставка Румен Христов при гостуването си в предаването "Денят ON AIR". Той бе категоричен, че десните формации не са намерили място в парламента, защото са се разделили.

"Разделени губим. СДС направи всичко възможно да се явим заедно, но трябваше да бъдем по диалогични и да търсим оставане заедно още в парламента. Трябваше да се постигнат компромисни решения", обясни гостът на Bulgaria ON AIR и отбеляза, че от ДСБ е трябвало да разберат ситуацията и десните да останат заедно.

Румен Христов определи като крайно неприятно и неприемливо предстоящото отнемане на партийната централа на СДС на "Раковски" 134 в столицата. 

"За мен СДС е равно на "Раковски" 134 и "Раковски" 134 е равно на СДС. Ще търсим вариант за свободно наемане на част от помещението, но трябва задължително да останем на "Раковски 134", коментира той и посочи, че наследството е тежко, тъй като партията остава без субсидия, а има натрупани задължения. 

На въпрос какво предстои пред дясното Румен Христов настоя, че политика се прави в парламента и извън него е много трудно.

"Сигурно ще се структурираме и ще тръгнем по нов път, но губиш инерцията. Предстои много работа, търсене на единение и формулата, която ще ни обедини. Пътят е един - единение", каза още той и обяви, че на 13 май ще бъде избрано ново ръководство на СДС. 

Румен Христов е на мнение, че атаката на САЩ срещу Сирия дава сериозни поводи за притеснение, защото "войната е на не много голямо разстояние от България". 

"Категоричната позиция на Тръмп вероятно е логична, тъй като се твърди, че има доказателства за използване на химически оръжия. Целият свят оправдава тези действия", посочи Христов.