Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Сигурност, образование, здравеопазване - приоритетите на ГЕРБ се запазват

Има ли опасност за летния сезон у нас? Отговаря бившият министър на туризма Николина Ангелкова

07.04.2017 | 19:41 Редактор: Тодор Петров
Сигурност, образование, здравеопазване - приоритетите на ГЕРБ се запазват

Първата политическа сила след парламентарните избори ГЕРБ държи на своите приоритети, които обяви в кампанията си преди вота. Това са здравеопазването, образованието и гарантирането на сигурността.

В това увери бившият министър на туризма Николина Ангелкова в предаването "Денят ON AIR". Според нея трябва да се направи всичко възможно, за да се гарантира максимална сигурност на туристите.

"Изключително важно е да имаме стабилно правителство в рамките на пълен 4-годишен мандат. Преговорите вървят конструктивно и се обръща голямо внимание върху сигурността", посочи Ангелкова пред Bulgaria ON AIR.

От думите й стана ясно още, че сред приоритетите на ГЕРБ са още намаляването на административната тежест, привличането на инвестиции и икономическият ръст. Ангелкова увери, че данъците няма да бъдат вдигани и ще се работи за двойно увеличаване на заплатите на учителите. 

Бившият министър на туризма разкритикува служебното правителство, което според нея прави опит за законотворчество, което изобщо не е на мястото си. 

"Наблюдаваме поредица от действия, които могат да бъдат свързани изцяло с това да се нарушава държавният интерес. Не може зад вратичката служебен кабинет да решава определени теми", отбеляза Ангелкова и настоя, че не трябва да се извършват действия, които водят до загуба на европейски средства.

"Изключително много ме притесни заповедта за неохраняемите плажове. Прочетох, че някои от плажовете, при които има проведена процедура, са обявени за неохраняеми", посочи тя и даде пример с централния плаж в Поморие. 

На въпрос късно ли е да бъде спасен летният сезон Ангелкова отговори:

"Всеки ден забавяне е ключов, туристите идват. Публичен ресурс не се дава просто така. Обявява се обществена поръчка, която допълнително забавя."