Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Румен Петков убеден: Изборите могат да бъдат касирани!

"Воля" е незаконно регистрирана от СГС, заяви той пред Bulgaria ON AIR

24.03.2017 | 20:07 Редактор: Тодор Петров
Румен Петков убеден: Изборите могат да бъдат касирани!

Нямам съмнения, че тези избори могат да бъдат касирани. Конституционният съд ще бъде поставен в изключително деликатно положение. Очевидно има грубо нарушение на закона, заяви Румен Петков от коалиция "АБВ-Движение 21" пред Bulgaria ON AIR.

Бившият вътрешен министър визира учредяването на "Воля" и "Народно движение за свобода и демокрация", за които се твърди, че бизнесменът Веселин Марешки е вписан като председател и на двете политически формации.

"Плаша се, че партии като ГЕРБ и БСП нямат отношение по въпроса с партията на Марешки. Повече от 40 човека са участвали в учредяването на две партии. Има аптеки, в които се извършва абсолютно незаконна политическа агитация. За съжаление, има само един единствен санкциониращ акт от ЦИК", обсни гостът на Bulgaria ON AIR.

Румен Петков настоява да бъдат обявени имената на съдиите от СГС, които са одобрили регистрацията на партия "Воля" на Веселин Марешки.

"Партията е незаконно регистрирана от СГС", категоричен бе той.

Блокадата на границата с Турция от страна на "Обединени патриоти" той нарече "откровена политическа спекула". 

"Снимат се как блокират пропускателния пункт за един час, за да се видят вечерта по телевизията. Те винаги са спекулирали с този въпрос", отбеляза Петков.

Гостът в студиото на Кузман Илиев обвини БСП и ГЕРБ в съучастничество в разделянето на България на две писти. "Винаги съм настоявал изграждането на магистралите да върви успоредно. Това удари населението и икономиката на Северна България. Техните лидери вече имат еднотипно поведение", посочи Румен Петков.

В края на разговора той призова служителите на МВР и Министерството на отбраната да гласуват за собственото си достойнство, защото, по думите му, с тях се отнасят по унизителен и грозен начин. 

"Към българското образование беше извършено престъпление", заключи Румен Петков и обвини ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотите за състоянието на сектор образование.

Очаквайте видео!