Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Неубедителна или прекалено впечатляваща е предизборната кампания

Увеличава се броят на хората, които не знаят за кого да гласуват, каза социологът Юлий Павлов пред Bulgaria ON AIR

21.03.2017 | 20:16 Редактор: Иван Берберов
Неубедителна или прекалено впечатляваща е предизборната кампания

В студиото на "Денят ON AIR" социологът Юлий Павлов коментира последните метри до изборния финал. Той каза, че броят на нерешилите за кого да гласуват нараства.

"За месец и половина кампания за първи път броят на вероятните гласуващи не намалява, а нараства. Кампанията не им помага да изберат за кого да гласуват, а ги разконцентрира. Тя или е неубедителна, или е прекалено впечатляваща и е трудно да се избере", посочи Павлов.

По отношение на разпределянето на четвъртото и третото място след изборите, между ДПС и "Обединени патриоти", Павлов смята, че има шанс ДПС да изместят "Обединени патриоти".

"За третото и четвъртото място се води сериозна битка. Виждам тенденция за стабилизиране на ДПС. Няма да ме учуди, ако те вземат третото място", сподели гостът пред Bulgaria ON AIR.

Павлов коментира съставянето на правителството след изборите. Според него Европа не би харесала в него да участват представители на ДПС или "Обединени патриоти".

"Никой няма да назначи хора от ДПС в правителството, това би било самоубийство. Но също така Европа не иска и националисти в ничие правителство", обясни той.

Акцентът на разговора се премести върху вмешателството на Турция в предизборната ни кампания. Павлов смята, че у нас има много голямо лицемерие по отношение на това кой пречи и кой помага на политиката.

"Когато германски политици агитират за български партии не е вмешателство, а когато турски политици го правят е вмешателство. Това е лицемерие. Започва да си личи, че у нас кое разбираме като вмешателство е на етнически принцип", добави още гостът.

Вижте още във видеото: