Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Тихомир Безлов: "Воля" ще е ключова за съставянето на новия кабинет

ДПС продължава да е силно неприемлив партньор, каза експертът пред Bulgaria ON AIR

21.03.2017 | 19:57 Редактор: Луиза Божинова
Тихомир Безлов:

Главният експерт от Център за изследване на демокрацията Тихомир Безлов заяви в предаването "Денят ON AIR", че партиите с реални шансове за влизане в следващия парламент са пет, а "Воля" ще е ключова за съставянето на кабинета. 

"Ключовата партия, която ще предопредели какво ще се случи след изборите в неделя е "Воля" заради проблема ДПС и турския вот. Ако влезе една дясна партия като Реформаторския блок, тогава съотношението ще се промени, защото те казват, че ще направят правителство само с ГЕРБ", коментира Безлов в студиото на Владимир Сиркаров.

По думите на госта ДПС продължава да е силно неприемлив партньор за следващо правителство.

"На президентските избори ДОСТ отне гласове на ДПС. Идеята на турския референдум доведе до много изострена ситуация у нас. ДОСТ е в много отношения за вътрешна употреба в Турция. Референдумът е изключително ключов за президента Реджеп Ердоган", подчерта Безлов пред Bulgaria ON AIR.

Експертът от Център за изследване на демокрацията каза още, че служебното правителство е задало тона за това, че няма да има остра конфронтация в предизборната кампания. Според него тя е могла да бъде много тежка, подобна на тази от 2013 година. 

Безлов смята, че нито една от партиите няма акцент върху корупцията, като изключим малките десни. 

"Въпреки, че темата постоянно седи в обществото, никой не се опитва да я превърне в нещо, което да направи впечатление на хората", заключи експертът.

Целия разговор вижте във видеото: