Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Соня Колтуклиева сравни сблъсъка между Нинова и Борисов с Тейлър Суифт и Кание Уест

Политиката се е превърнала в шоу програма, добави политологът Георги Киряков

01.03.2017 | 20:32 Редактор: Мария Аладжова
Соня Колтуклиева сравни сблъсъка между Нинова и Борисов с Тейлър Суифт и Кание Уест

Журналистът Соня Колтуклиева сравни сблъсъка между Корнелия Нинова и Бойко Борисов около така и несъстоялия се дебат, с враждата между Тейлър Суифт и Кание Уест.

"Тайлър - млада, с възходяща кариера, много богата и изключително известна, докато Кание Уест е залязващ, фалира, храни се от парите, които изкарва от реалити шоуто съпругата му Ким Кардашиян", подхвърли на шега Колтуклиева в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR, без да уточнява кой кой е в сравнението.

А според политолога Георги Киряков истински лидерски дебат в създалата се ситуация отсъства - има по-скоро лидерски схватки.

"Битка има, дебати няма. Няма коментари за политики, има обръщане на отделните политически лидери, отделните лица от листите, към собствените им избиратели", констатира той.

"Политиката и изборните кампании се превърнаха по-скоро в шоу програми. По-важно е да се харесаш на публиката, а не да привлечеш гласоподаватели", добави Киряков.

На фона на това политическата ситуация, не само в България, но и в света, се е променила, коментира още политологът. Партиите с популистки и патриотични послания рязко набраха скорост и това може да бъде отчетено и у нас.

Социалните приоритети от друга страна също присъстват в говоренето на партиите, отбеляза от своя страна Соня Колтуклиева. На България ѝ отивало да бъде социална държава, само че никога през последните години не е била, продължи журналистът, като поясни: "Социална държава не означава социализъм. Социалната държава е да дава възможност на хората за равен старт поне в младостта им, което не се случва в България никога".