Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Политолози с прогнози за след изборите

Голямо обединение вляво и вдясно - не би било лошо, коментираха Георги Киряков и Антоанета Христова пред Bulgaria ON AIR

10.02.2017 | 20:31 Редактор: Луиза Божинова
Политолози с прогнози за след изборите

Страната е в етап на предизборни платформи, а ожесточената политическа борба и надпреварата за по-добри обещания преди вота са редовна мода, независимо дали той е предсрочен, или редовен.

В предаването "Денят ON AIR" политологът Георги Киряков коментира, че нищо ново не се вижда по отношение на програмите на отделните партии.

"От това може да се направи един извод - голяма част на проблемите, които ги имаше и на предишните избори, продължават да стоят", каза той в студиото на Кузман Илиев.

По думите на госта сега акцентът е патриотизмът, защото има такава вълна в Европа, която се пренесе и в България. Киряков  допълни още, че две са основните неща, които се наблюдават в предизборната кампания - участието на Патриотите в следващото управление и на партия "Воля" на Веселин Марешки. Неизвестното е кой ще бъде третият им партньор - БСП или ГЕРБ.

"Борбата между партиите трябва да бъде в механизмите затова как ще ни осигурят благоденствие. Текат ясни опити на БСП и ГЕРБ да се позиционират стабилно в лявото и в дясното, което не би било лошо, ако се случи, но все пак сме в такъв етап, в който това не е близка перспектива", каза политическият психолог Антоанета Христова.

Киряков е на мнение, че не могат да се позиционират ляв и десен блок в момента, "по-скоро се позиционира една огромна смес от социални партии, които се бият на социалното поле."

Според Христова на просто око се вижда, че има доста сериозна анти ГЕРБ стратегия от страна на служебното правителство. "Много трябва да търсиш истината между тях. В тази атака има много истина вероятно, но и много манипулация. Затова е трудно на избирателя да се ориентира къде е истината, къде е лъжата", посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: