Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Патриотите ще са приятната изненада на изборите, смята Явор Хайтов

Българският бизнес трябва да получи подкрепа, за да генерира печалба и да плаща данъци, отбеляза той в ефира на Bulgaria ON AIR

23.01.2017 | 20:16 Редактор: Тодор Петров
Патриотите ще са приятната изненада на изборите, смята Явор Хайтов

Явор Хайтов от БДЦ-Народен съюз заяви в "Денят ON AIR", че коалиция "Обединени патриоти" ще бъде приятната изненада на предстоящите избори и той е убеден в това.

По думите му от "Народен съюз" се стремят към обединение, реална политика и се вписват великолепно в коалиция "Обединени патриоти".

"Нека всеки сам за себе си да каже къде усеща патриотизма. За нас той е българският бизнес да получи такава подкрепа, че да може да генерира печалба и да плаща данъци. Когато имаш работещи фирми и те дават работни места, няма нищо по-важно от това. Оттук идват възможностите за по-добро образование", каза гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че задължително усилията на управляващите трябва да бъдат насочени към Северозападна България. Хайтов е на мнение, че губим териротирии без война, защото бедността и безработицата водят и до демографска криза. 

Явор Хайтов призна, че не се чувства персонално засегнат от думите на президента Румен Радев, че на депутатите им остава още седмица в парламента. Той обаче уточни, че България е парламентарна република и всеки гражданин дължи уважение на народните представители.

"Речта на президента продължи 27 минути. Около 23-24-ата минута той каза: Аз съм човек на делата, а не на дългите речи и думите. Тогава в център-дясното разположение на залата депутатите се позасмяха", разясни дискусионната ситуация Хайтов.