Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Обединените патриоти са за индексация на всички пенсии

Искането им за увеличаване на пенсиите не се отнася само до минималната, поясни Георги Ковачев от БДЦ-Народен Съюз

17.01.2017 | 21:50 Редактор: Мария Аладжова
Обединените патриоти са за индексация на всички пенсии

Обединените патриоти настояват за вдигане не само на минималната пенсия, но и на всички възнаграждения на пенсионерите. Това подчерта в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR Георги Ковачев от БДЦ-Народен Съюз.

"Огромният конфликт е вдигане не само на минималните пенсии, а индексация на всички пенсии по веригата", посочи Ковачев.

Той настоя, че пари за пенсионерите има - почти 4 млрд. излишък в бюджета и 15 млрд. във фискалния резерв.  

Патриотите продължават да стоят твърдо на позицията си по въпроса. Това обаче, което са си поставили като първа цел, е да надмогнат партийните си интереси. "Затова и считам, че тази коалиция е устойчива", посочи още Ковачев.

Относно бъдещото правителство и възможните варианти за съставяне на коалиция, коментира, че необходимостта от такава е очевидна.

Той утвърди за пореден път позицията на Обединените патриоти, че са готови за диалог с всяка политическа формация, изключая ДПС.  

"Силно се надявам да не стигнем до ситуация, както се изрази бившият вече премиер на Италия Матео Ренци, че една котка на магистралата на Флоренция ще издържи повече, отколкото едно правителство в Италия", подхвърли шеговито народният представител.

Вижте във видеото пълния разговор: