Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Народен съюз: Промените в МВР доведоха до напускане на множество служители

Депутатът Явор Хайтов критикува генералните промени в Министерство на вътрешните работи

23.12.2016 | 20:10 Редактор: Жанета Нейкова
Народен съюз: Промените в МВР доведоха до напускане на множество служители

Депутатът от БДЦ Народен съюз Явор Хайтов критикува действията на правителството относно устройствения закон за Министерство на вътрешните работи, като заяви в "Денят ON AIR": "За две години да правиш такива генерални промени - методиката по встъпване в длъжност, функционални ангажименти и пенсиониране на служителите - това не говори добре за системата. Тези непремерени промени доведоха до напускане на множество служители".

Според депутата, за две години това Народно събрание е направило две основни законодателни промени. Първата - в периода, когато министър на вътрешните работи е професор Веселин Вучков и втората - на настоящия министър в оставка - Румяна Бъчварова.

Хайтов критикува тези направени промени, които са засегнали работата на МВР и наблегна, че от неговата партийна група, "винаги сме защитавали тезата, че съдебната система не трябва да допуска партийни зависимости, партийно кадруване, защото всичко това е в ущърб на демокрацията".

Освен тази своя позиция, от Народния съюз в лицето на Явор Хайтов, поставят и друга важна такава за тях, че "ясно и категорично заявяваме своите приоритети".

"Това, с което ние от Народен съюз допринасяме в политиката е разхлабване, образно казано, на примката на българския бизнес. Защото България има над 600 лицензионни и разрешителни режими. Два пъти съм поставял този въпрос пред зам. министър-председателя по държавна администрация Румяна Бъчварова. Тя обещаваше, че тези разрешителни и лицензионни режими ще бъдат намалени. За нас е важно българският бизнес да функционира спокойно, свободно, да не е под натиск. В никакъв случай да не е в корупционна среда" .