Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

От "Народен съюз" категорични: Логично беше ние да направим опит за правителство!

Мандатът трябваше да бъде даден там, където има обединение, каза Георги Ковачев пред Bulgaria ON AIR

14.12.2016 | 20:10 Редактор: Луиза Божинова
От

Логиката сочеше, че мандатът трябваше да бъде даден, там където има обединение, както ние го постигнахме. Напълно нормално беше ние да направим опит за съставяне на правителство.

Това каза депутатът от партия "Народен съюз" Георги Ковачев в предаването "Денят ON AIR" по отношение на връчения мандат за съставяне на служебно правителство на Реформаторския блок (РБ), който противно на очакванията те приеха.

"Вижте какво се случва с Реформаторите. Там има група от 22 души, единият напусна и не е ясно в момента, ако решат да направят правителство, колко от тях реално ще го подкрепят. Днес чух цифра 13 души", сподели Ковачев в студиото на Кузман Илиев.

Депутатът настоя, че логично би било да поеме мандата едно обединение, което е постигнало близо 600 000 гласа на президентските избори. Той коментира, че не вижда как една група от 13 души може да състави правителство.

"Най-голямата формация отказа да състави ново правителство, освен ако в понеделник не видим някакъв обрат", заяви Ковачев, визирайки ГЕРБ.

Той допълни, че и четиримата лидери на партиите ВМРО, "Атака", "Народен съюз" и НФСБ са изразили позицията си за съставяне на програмен кабинет, при положение, че бъдат изпълнени три основни точки - справяне с битовата престъпност, охраняване на оградите по границата и повдигане на минималните пенсии.

"Сега всички се интересуват ние накъде поглеждаме - дали към БСП или към ГЕРБ. Казусът при нас е решен много лесно. Ние претендираме да сме първа политическа сила, нека ГЕРБ и БСП да си мислят как биха погледнали към нас", коментира още той. "Не отиваме на избори, за да бъдем или ляво, или дясно настроени", заключи Георги Ковачев пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: