fallback

Арман Бабикян: Не очаквам доверие нито към Радев, нито към служебния кабинет!

Преди изборите ГЕРБ има нужда да се окаже в опозиция, коментира политическият анализатор пред Bulgaria ON AIR

23.01.2017 | 20:02 Автор: Луиза Божинова

Политическият анализатор Арман Бабикян заяви, че не очаква да има кредит на доверие нито към президента Румен Радев, нито към служебния кабинет. По думите му причината е проста - от дълъг брой години ГЕРБ е на власт в тази държава и партията има нужда, поне за малко преди изборите, да се окаже в опозиция.

"Имат нуждата да са в ролята на пострадалия, на несправедливо обвинения герой с бялата риза, за да предизвикат внимание, съжаление и любов към себе си към датата на предсрочните парламентарни избори", коментира Бабикян в предаването "Денят ON AIR".

Според него единствената точка на властта, която ГЕРБ могат да атакуват, не е Корнелия Нинова, а президентът Радев и неговия служебен кабинет.

"Нямат ли враг, няма кой да атакуват. Спешно трябва да се представят за жертви", настоя анализаторът.

На въпрос дали е възможно до изборите да се появят нови играчи, които не са участвали във властта, Бабикян е категоричен, че няма много време за това.

По отношение на една от актуалните теми днес за евентуалното спиране на еврофондовете, Бабикян каза, че ще научим от Брюксел колко страшно е положението, защото нито от БСП, нито от ГЕРБ можем да разберем каква е истината. 

Бабикян сподели в студиото на Кузман Илиев, че познава част от имената, спрягани за участие в служебния кабинет. Анализаторът подчерта, че този кабинет трябва да е еманципиран от всички, но това е много сложно.

"Толкова независими хора не съществуват. Достатъчно е обаче те да демонстрират, че са наясно със задачите си и могат да са ефективни", заяви Бабикян пред Bulgaria ON AIR.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback