Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Арман Бабикян: Не очаквам доверие нито към Радев, нито към служебния кабинет!

Преди изборите ГЕРБ има нужда да се окаже в опозиция, коментира политическият анализатор пред Bulgaria ON AIR

23.01.2017 | 20:02 Редактор: Луиза Божинова
Арман Бабикян: Не очаквам доверие нито към Радев, нито към служебния кабинет!

Политическият анализатор Арман Бабикян заяви, че не очаква да има кредит на доверие нито към президента Румен Радев, нито към служебния кабинет. По думите му причината е проста - от дълъг брой години ГЕРБ е на власт в тази държава и партията има нужда, поне за малко преди изборите, да се окаже в опозиция.

"Имат нуждата да са в ролята на пострадалия, на несправедливо обвинения герой с бялата риза, за да предизвикат внимание, съжаление и любов към себе си към датата на предсрочните парламентарни избори", коментира Бабикян в предаването "Денят ON AIR".

Според него единствената точка на властта, която ГЕРБ могат да атакуват, не е Корнелия Нинова, а президентът Радев и неговия служебен кабинет.

"Нямат ли враг, няма кой да атакуват. Спешно трябва да се представят за жертви", настоя анализаторът.

На въпрос дали е възможно до изборите да се появят нови играчи, които не са участвали във властта, Бабикян е категоричен, че няма много време за това.

По отношение на една от актуалните теми днес за евентуалното спиране на еврофондовете, Бабикян каза, че ще научим от Брюксел колко страшно е положението, защото нито от БСП, нито от ГЕРБ можем да разберем каква е истината. 

Бабикян сподели в студиото на Кузман Илиев, че познава част от имената, спрягани за участие в служебния кабинет. Анализаторът подчерта, че този кабинет трябва да е еманципиран от всички, но това е много сложно.

"Толкова независими хора не съществуват. Достатъчно е обаче те да демонстрират, че са наясно със задачите си и могат да са ефективни", заяви Бабикян пред Bulgaria ON AIR.