България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Арман Бабикян: Мерил Стрийп и Доналд Тръмп не разбират от това, за което говорят

Критиката към новия президент на САЩ няма да навреди на образа му, каза Димитър Ганев пред Bulgaria ON AIR

10.01.2017 | 09:13 Редактор: Луиза Божинова
Арман Бабикян: Мерил Стрийп и Доналд Тръмп не разбират от това, за което говорят

Политологът Димитър Ганев и пиар експертът Арман Бабикян коментираха в предаването "България сутрин" изказването на актрисата Мерил Стрийп на наградите "Златен глобус", където тя безпощадно разкритикува новоизбрания американски президент Доналд Тръмп. Милиардерът-политик пък веднага реагира, определяйки я като "надценена актриса".

"Имаме двама души, които не разбират от това, за което говорят. Мерил Стрийп очевидно не разбира от политика, но е консуматор на политика, защото си плаща данъците. Изказването на Доналд Тръмп пък показва, че той не разбира от кино", настоя Бабикян в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Ганев пък посочи, че Тръмп е бил олицетворение на антиелитарния играч и това е донесло неговата победа. Според политолога, когато се продължава с коментарите от рода на фигури като Мерил Стрийп, това няма да нанесе щета върху образа на Тръмп, а напротив - ще затвърди привържениците му, които стоят зад него.

Как се случват обаче нещата у нас?

Новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев беше по-различна от всички останали. Тя тръгна с противопоставянето на добро и зло, а в думите си държавният глава твърди, че се залисваме по силни лидери и популисти. Арман Бабикян е категоричен, че непрекъснато го правим, не сме и спрели.

"Залисвахме се и по Бойко Борисов, по Волен Сидеров, по Красимир Каракачанов", подчерта той. "На мен ми звучи и малко тъжно това, което Плевнелиев казва, защото той имаше пред себе си популисти в рамките на целия мандат. Имаше хора, които силово рекламираха силата си. Мъдростта и добротата му не помогнаха", допълни пиар експертът.

По думите на Ганев това, което сме чули от държавния глава не трябва да ни изненадва.

"Разбира се, че неговата последна новогодишна реч ще бъде малко по-особена. Това може да се възприема като неговото наследство на мандата, като едно послание и към следващия президент, и към нас, да се ориентираме именно в този компас", анализира политологът пред Bulgaria ON AIR.

Целия разговор вижте във видеото: