Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Анализатор: Възможно е правителство ГЕРБ-БСП, подкрепено от патриотите

Голямата корупция е при кметовете и министрите, каза в ефира на Bulgaria ON AIR Арман Бабикян

01.08.2016 | 20:07 Редактор: Тодор Петров
Анализатор: Възможно е правителство ГЕРБ-БСП, подкрепено от патриотите

Политическият анализатор Арман Бабикян обяви в предаването Денят ON AIR, че не вижда кандидат-президент, който може да покрие критериите на политиците. Според него, обявените до момента кандидатури навеждат на мисълта, че се провеждат президентски избори, насочени към парламентарните.

"Много е сложно да се прогнозира дали Бойко Борисов ще се кандидатира за президент, защото той по три пъти дневно си сменя мнението. Ген.-майор Румен Радев е кандидатът на БСП, освен ако те не решат да издигнат друг кандидат. Възможен е парламент ГЕРБ- БСП с балансьор в лицето на патриотите", коментира политическият анализатор в студиото на Владимир Сиркаров.

Арман Бабикян призна, че има много смирени мечти за следващия президент, но подчерта важността той да мери с еднакъв аршин. "Не просто да се отдалечи от партията, която е издигнала, а да е равно справедлив към всички политически сили", посочи специалистът.

Гостът на телевизията определи като лъжа твърденията, че депутатите са най-корумпираните хора в държавата. 

"Обикновено обществената злоба е насочена към тези 240 души в парламента. Голямата корупция е при кметовете, шефовете на агенции и при министрите", обясни Бабикян.

Той е на мнение, че много хора бъркат референдумите с лакмус за избори. "Това са две тръбички и ако наливаш вода в едната, се изпразва другата", обрисува ситуацията гостът в студиото.

"Нашето закондателство не е достатъчно прецизно, за да е ясно за какво служат референдумите, кои въпроси са годни да бъдат подложени на референдум и кои - не. Много често биват стартирани като идея, след това формулировката в НС става по-различна, накрая се провежда тежък дебат, от който 90% от публиката не може да разбере нищо и наркая хората гласуват на принципа ЦСКА - Левски", коментира още политическият анализатор.

Вижте видеото: