България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Весела Лечева категорична: Няма да се кандидатирам за президент!

Утре предстои да стане ясно кои кандидати ще издигнат от БСП

01.08.2016 | 08:43 Редактор: Мария Аладжова
Весела Лечева категорична: Няма да се кандидатирам за президент!

Весела Лечева, която е член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, обяви, че няма да се кандидатира за президент. Името на Лечева се появи заедно с това на Ген. Румен Радев за предполагаемите номинации на Столетницата.

"Действително моето име беше забъркано в тези номинации. Който ме познава, знае, че по никакъв начин не се боря със зъби и нокти за който и да било пост. В момента имам изключително отговорна позиция като член на Изпълнителното бюро и се чувствам изключително полезна по отношение на това, което предстои като работа в нашата партия", заяви Лечева в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Що се отнася до намерението на БСП да търси обединение и обща кандидатура с другите партии вляво, Лечева поясни, че това е продиктувано от волята на избирателите на левицата, които искат да видят общ кандидат. Поради тази причина се бавела и самата номинация, поясни гостът в студиото:

"В това отношение 30 юли беше непослина като дата, с оглед на сериозността, с която се отнасяме. Нашето допитване посочи, че трябва да търсим широка лява подкрепа за нашата кандидатура. Именно към това са насочени нашите усилия. Затова нашето решение на Изпълнителното бюро беше 30 август", коментира тя.

БСП ще проведе преговори с АБВ и "Движение 21" съответно на 9 и 12 август.

"Има достатъчно време всяка една от политическите партии да се подготви с техните кандидатури", убедена е Лечева.

По думите ѝ през утрешния ден предстои да стане ясно кои кандидати ще издигнат от БСП.

Чуйте пълния разговор във видеото: