Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ГЕРБ - шампиони по обществени поръчки, разпоредителни сделки и назначения

Депутатът от БСП Жельо Бойчев направи това изявление пред Bulgaria ON AIR

22.12.2016 | 20:10 Редактор: Жанета Нейкова
ГЕРБ - шампиони по обществени поръчки, разпоредителни сделки и назначения

Депутатът от БСП Жельо Бойчев каза в предаването "Денят ON AIR", че кабинетът на Бойко Борисов е "шампион на разпоредителни сделки, обществени поръчки, каквото можеше да се направи като назначение".

Бойчев конкретизира твърденията си, като визира сделката "Интермодалния терминал - Пловдив", чийто договор е сключен за срок от 27 години. 

"Не може да си едно правителство, което си отива и да сключваш договори за 27 години. Това, което е категорично ясно през този един месец е това, че правителство се превърна в шампион. Разпоредителни сделки, обществени поръчки, каквото можеше да се направи като назначение. Не, че едно правителство няма право да го прави, но е дразнещо, защото е активно", смята депутатът.

Също така Бойчев определи действията на президента като нелогично. "Не виждам защо трябваше един месец да причиняваме всичко това на страната си и на хората. Изпаднахме в едно безвремие."

Депутатът от БСП коментира бъдещето на политиката с назначаването на новия президент Румен Радев, като бе категоричен, че "хората са отвратени от доста неща в политиката".

"Трябва да имаме много ясно разбиране, че оттук нататък трябва да се дава ясна сметка, че народът вече има нулев праг на търпимост. Такъв тип поведение, злоупотреба с ресурси (визира ГЕРБ - бел. ред.) ще бъде наказвано много бързо. Беше погазен основния закон само и само това правителство на Борисов да продължи да стои по-дълго на власт. Това е поредната сделка от всички до момента", смята Бойчев.