Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Борислав Миланов: Не намерихме различия с Патриотите

Въпросът не е да останем във властта, а отговорно да подходим към България, каза депутатът от РБ пред Bulgaria ON AIR

08.12.2016 | 20:43 Редактор: Луиза Божинова
Борислав Миланов: Не намерихме различия с Патриотите

Очаква се президентът Росен Плевнелиев да връчи на Реформаторския блок (РБ) третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в понеделник. Днес от Патриотичния фронт (ПФ) заявиха, че са готови да подкрепят правителство, създадено с мандат на РБ.

В предаването "Денят ON AIR" Борислав Миланов от РБ каза, че не са намерили различия с Патриотите. На коментар подлежи само въпросът с пенсиите и това по какъв начин във времето те ще бъдат актуализирани.

"Това, което ние коментирахме е едно разумно във времето повишение на пенсиите, съобразно възможностите на бюджета", поясни Миланов в студиото на Кузман Илиев. "Ние обещахме да проведем кръг от разговори и ще го направим. ГЕРБ е първата политическа сила, с която ще коментираме, изземайки евентуално мандата", допълни той.

Миланов съобщи, че утре имат заседание на парламентарната група, на което ще бъде взето решение как ще постъпят, взимайки мандата - дали ще го върнат, или ще направят опит за съставяне на правителство.

Борислав Миланов посочи пред Bulgaria ON AIR, че за РБ не е важно да останат във властта, въпросът е "отговорно да подходят към България."

Целия разговор вижте във видеото: