ГЕРБ: Няма как да има правителство в този парламент!

Правителството в оставка едва ли ще застане зад кабинет на реформаторите, стана ясно от думите на Десислава Атанасова

08.12.2016 | 15:15 Редактор: Мария Аладжова
Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

ГЕРБ продължава да настоява, че в рамките на този парламент, няма как да има правителство, зад което да стои стабилно мнозинство. Така че едва ли депутатите на Бойко Борисов ще застанат зад кабинет на Реформаторите, които ще получат мандата за излъчване на кабинет от президента в понеделник, стана ясно от думите на Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Коментарът ѝ дойде след срещата на Патриотичния фронт и Реформаторския блок (РБ), от която се разбра, че патриотите ще подкрепят кабинета на реформаторите, за да има стабилност, а не безвремие и хаос със служебно правителство.

Според съпредседателя на ПФ Валери Симеонов в това Народно събрание има нужното мнозинство, което да подкрепи кабинет.

За Десислава Атанасова обаче е много странно, че в момента от ПФ и РБ изобщо говорят за мнозинство, защото през последните месеца стана ясно, че стабилно мнозинство няма.

"Това се доказа два пъти", отсече тя.

Първият бил по време на президентската кампания, когато претендентът на ГЕРБ Цецка Цачева загуби вота, след като партньорите им във властта не й дадоха рамо за победа.

"Вторият път, когато мнозинството беше сериозно разклатено беше при гледането на бюджета", коментира депутатката.

Въпреки това ГЕРБ ще се отзове на поканата на РБ и ще отиде на среща с тях в понеделник.

"Ако за ГЕРБ имаше имаше възможност за стабилно правителство щяхме да го направим с мандата на ГЕРБ, но в рамките на този парламент няма да участваме в друг кабинет, ще отидем на срещата, защото това изисква политическа коректност и това ще им го кажем и на тази среща", заяви Атанасова.