Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Борис Станимиров, ДСБ: Липсата на правосъдие е най-големият проблем в България!

Политиката функционира безобразно, трябва промяна, категоричен бе гостът на Bulgaria ON AIR

28.11.2016 | 19:57 Редактор: Тодор Петров
Борис Станимиров, ДСБ: Липсата на правосъдие е най-големият проблем в България!

Депутатът от ДСБ Борис Станимиров посочи в предаването "Денят ON AIR" липсата на правосъдие като най-големия проблем в България. Той е категоричен, че този проблем спъва бизнеса, възможността за ръст на доходите и доверието на гражданите. 

"Най-главната ни цел е България да стане правова държава. Неслучайно говорим за съдебна реформа. Политиката функционира по безобразен начин", каза гостът на Bulgaria ON AIR

Борис Станимиров обясни, че ангажиментите на отделните формации в Реформаторския блок са приключили една към друга, но ДСБ е партия и ще си остане такава. Според него обаче, сама по себе си тя не може да изчерпва това, което трябва да има като дясна политика. 

"Въпросът е да се смени философията, по която се прави политика в България. Ще се обърнем към тези избиратели, които през 2013 година излязоха да протестират срещу Делян Пеевски за шеф на ДАНС", каза още реформаторът.

Той добави, че в ДСБ очакват обединение на гражданите, които искат промяна и смятат, че животът у нас може да бъде много по-добър. Станимиров разясни, че новият десен проект "Нова Българска Република" включва и вид обществен договор.

"Първата република е тоталитарната, втората е страната, която не можа да изгради работеща демокрация, а третата трябва да бъде истинската република - работеща и истински силна европейска България", посочи Борис Станимиров.

Гостът в студиото на Кузман Илиев подчерта, че това Народно събрание няма капацитет да излъчи работещо правителство и добави, че не е самоцел на ДСБ да участва в каквито и да е управления. 

"Няма да подкрепим чисто мажоритарната изборна система. В този си вид тя радикално подменя демокрацията", каза още Станимиров.