Лукарски след срещата: РБ няма да състави правителство без ГЕРБ

Неканен Радан Кънев също се яви при президента Плевнелиев

22.11.2016 | 15:58 Редактор: Тодор Петров
Лукарски след срещата: РБ няма да състави правителство без ГЕРБ

Съвсем неочаквано и за самия държавен глава Росен Плевнелиев консултациите станаха с една повече. Днес за 14:00 часа бе предвидена среща с Реформаторския блок. 

На нея обаче дойде и лидерът на ДСБ Радан Кънев, който не влезе при президента с останалите лидери в блока, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Той изчака нейния край в друга стая, близка до тази, в която президентът се срещна с представителите на РБ.

Самият Радан Кънев не е бил в списъка, който лидерите на РБ са подали към президента за участие в консултациите. В крайна сметка Росен Плевнелиев е решил да приеме Радан Кънев и да проведе консултации и с него. 

След срещата на РБ с президента лидерът на СДС Божидар Лукарски заяви, че Реформаторският блок би приел мандат за съставяне на правителство само и единствено, ако има подкрепата на ГЕРБ. 

"Реформаторският блок няма как да има такова решение без да има съответната подкрепа от ГЕРБ. Такава в момента няма. Ако президентът реши да връчи мандат на РБ, тогава ще мислим, но това не може да стане без колегите от ГЕРБ в рамките на този парламент", коментира Божидар Лукарски.