Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Слави Василев: Новият президент няма да затвори врата на Русия

Той събра много от качествата, които един президент трябва да има, уточни в "Денят ON AIR" съветникът на новия президент

25.11.2016 | 21:21
Слави Василев: Новият президент няма да затвори врата на Русия

Евроатлантическата ориентация, която ген. Румен Радев има, не е затваряне на вратата към Русия. Той е натовски генерал и едва ли ще промени ракурса. Това посочи предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR съветникът в щаба на новия президент Слави Василев.

По думите му подготовката на ген. Румен Радев като офицер му позволи да направи тази брилянтна предизборна кампания.

"Основната съставна част обаче за успеха му на президентските избори е самият той, защото без добър кандидат няма как да водиш успешна кампания", уточни още Василев. 

Той поясни, че ген. Радев е събрал в  себе си много от качествата, които един президент трябва да има.

"Целият му екип се облегна върху неговия профил и качествата, които той има. По време на кампанията генералът показа завидни умения по адаптация към една нова среда. Набързо влезе в тема, която не беше неговата. Именно тези умения показват, че той ще бъде един добър президент", каза още Василев.

Той твърди, че новият президент не се е подготвял за политическия живот и че причината да не е допускал грешки по време на кампанията е, че си е поставил за цел да бъде толерантен. 

"Ген. Радев излезе с такива послания, с които успя да приобщи повече хора към неговата кандидатура. Той сам усети каква трябва да бъде неговата кампания. Удоволствие е да работи с такъв човек, който умее да те изслуша. Генералът умее да води диалог с тебе, но също и има позиция. Той промени коренно настроението, откакто той стана президент", смята съветникът му в щаба.

Василев коментира и президентската кампания на опонента на генерала - Цецка Цачева и каза, че тя също е имала силни качества и е била подготвена, но всъщност най-главна роля за победата на ген.Румен Радев е изиграл премиерът Бойко Борисов.

От своя страна Василев сподели в студиото на Bulgaria ON AIR, че е твърдо "за" мажоритарната система, както и за по-смелите политически ходове, които могат да променят състоянието на политиката у нас. 

Относно размириците от последните дни в Харманли съветникът на президента подчерта, че ген. Радев неведнъж е казвал, че България не трябва да се превръща в мигрантско гето и че законът трябва да се прилага.