Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Настимир Ананиев: Избори ще има, ако някоя партия не направи правителство

Росен Плевнелиев може да връчи мандат на всяка парламентарна група от оставащите шест, каза депутатът пред Bulgaria ON AIR

18.11.2016 | 19:47 Редактор: Луиза Божинова
Настимир Ананиев: Избори ще има, ако някоя партия не направи правителство

Един политик и една партия трябва непрекъснато да са готови за избори, защото те са зад всеки ъгъл. Най-вероятно ще има избори в края на март или началото на април, ако някоя от трите партии, които получат мандат от президента Росен Плевнелиев, не реши все пак да направи правителство. И това е хипотеза, която може да се случи.

Това коментира депутатът от Реформаторския блок (РБ) Настимир Ананиев в предаването "Денят ON AIR". Той допълни, че двете най-големи партии вече заявиха, че ще върнат мандата, въпросът е, че президентът Плевнелиев може да връчи на всяка една парламентарна група от оставащите шест.

Според Ананиев интересно е да се види какво ще стане другата седмица, след свикването на Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) от Росен Плевнелиев.

"Чух по медиите да се говори, че Росен Плевнелиев може да направи служебно правителство заедно с Румен Радев. За мен това би било едно странно решение, защото Плевнелиев е десен президент, а Радев - ляв. Не мога да си представя как би изглеждало едно такова служебно правителство", посочи още Ананиев пред Bulgaria ON AIR.

По отношение на плоския данък, депутатът е категоричен, че той задължително трябва да остане, защото привлича инвеститори и държи бизнеса "над водата".

Целия разговор вижте във видеото: